Welkom bij

Terra, zorg in rouw

688-Veld-zonlicht-zonnig-1920-Fotos-voor-Therapeuten.jpeg
 

Na het overlijden van een dierbare…

Na een overlijden is Terra er om te helpen met de zakelijke afwikkeling, maar ook om op het emotionele vlak te ondersteunen. In samenwerking met de uitvaartverzorger biedt Terra nabestaandenzorg, waarbij informatie en advies gegeven wordt over alle administratieve taken die er op de nabestaande afkomt. Daarnaast is er aandacht voor rouwen. Wat is dat? Hoelang duurt dat en hoe ga ik daar het beste mee om. Dat is voor iedereen anders.

Terra probeert erkenning, rust en duidelijkheid te bieden in een moeilijke en warrige periode waarbij uitgegaan wordt van de eigen (veer)kracht van de nabestaande.

 
513-Bloem-geven-avond-1920-Fotos-voor-Therapeuten.jpg
 

Wat kan ik regelen bij leven…

In aanloop naar de laatste levensfase geeft het rust als belangrijke zaken al geregeld zijn. Onze maatschappij verandert continu. In vergelijking met vroeger zijn er nu meer ouderen. Er zijn meer vormen van samenwonen en er komen steeds meer samengestelde gezinnen. Als iemand overlijdt ontstaan er hierdoor meer onduidelijkheden dan in het traditionele gezin van vroeger. Ben ik wel erfgenaam van mijn partner? Erven de stiefkinderen ook? Het is goed om hier op de verschillende sleutelmomenten in het leven (zoals samenwonen,trouwen, echtscheiding, verlies van baan) al bij stil te staan. Dit om onaangename verrassingen  en onnodige ruzies na een overlijden te voorkomen. Terra kan hier, op elk gewenst moment, duidelijkheid over geven.

 
voetafdruk in zand.jpg
 
bedrijfsleven hulp.jpg
 

Wat kan ik doen als een medewerker een dierbare verliest…

Verlies treft niet alleen de mens, maar ook de omgeving. Voor werkgevers, leidinggevenden en collega’s is het vaak moeilijk om op een goede manier om te gaan met een medewerker die rouwt. Terra wil graag bijdragen aan wat meer kennis en begrip op dit gebied. Als steun voor de medewerker èn om het verzuim voor de werkgever zo laag mogelijk te houden.

 
 
 

Nabestaandenbegeleider is een mooi vak…

Terra verzorgt de opleiding Nabestaandenzorg. Werk je graag met mensen en liggen jouw kwaliteiten op zowel sociaal als administratief vlak? Dan is deze opleiding wellicht iets voor jou.

 
 
 
223-Man-bospad-bomen-1920-Fotos-voor-Therapeuten.jpg
 

Over Lian Gieles

Ik vind het belangrijk dat mensen met een verlies de ruimte krijgen om te rouwen.

Het geven van oprechte aandacht en erkenning , maar ook het laten voelen van iemands eigen kracht spelen in mijn werkwijze een belangrijke rol.

 
VBAX-LianGieles-011-web.jpg