Spreken 

markus-spiske-ulp4aakp7B4-unsplash.jpg

Spreker bij een uitvaart

Wanneer een dierbare overlijdt moet  binnen een paar dagen alles geregeld worden voor een mooi en waardig afscheid dat recht doet aan de overledene. In die hectische dagen, vol verdriet, is het vaak lastig om dit zelf te doen.

Ik vind het belangrijk dat er bij een afscheid aandacht is voor de wensen van de overledene èn de nabestaanden. Samen gaan we op zoek naar passende muziek en teksten, waarbij naast verdriet ook ruimte is voor een lach. Waar mooie, maar soms ook minder mooie herinneringen er mogen zijn.

Als spreker kan ik de dienst voorgaan en ondersteunen bij het vormgeven van de ceremonie.

Dit kan zijn: 
• uitzoeken van teksten en muziek
• het schrijven van een levensverhaal
• vormgeven van een gedachtenisprentje
• de hele dienst verzorgen

Onder het kopje partners staan de uitvaartondernemers die gebruik maken van deze dienst.

Voor meer informatie: info@terrazorginrouw of 073-6447072.

BGNU_Den_Haag022-Kopie.jpg

Lezing rouw en verliesverwerking

Deze lezing is bedoeld voor zowel hulpverleners als voor rouwenden. Deze lezing gaat in op de verschillende facetten van rouwen. De verschillende rouwtaken met de daarbij behorende emoties worden belicht. Er wordt gewerkt met herkenbare voorbeelden.

Het blijkt dat hulpverleners door deze lezing stilstaan bij wat rouwen nu eigenlijk is en hoe zij het beste met rouwenden om kunnen gaan.

Voor nabestaanden is dit een lezing van herkenning en vooral ook erkenning van de eigen gevoelens. het is fijn om te merken dat je niet “gek aan het worden bent” als je rouwt, maar dat de verschillende onbekend heftige gevoelens bij het rouwproces (kunnen en mogen) horen.

Voor meer informatie: info@terrazorginrouw of 073-6447072.

.